Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 17:55 - Майкрософт ще пусне Security Essentials на български
Автор: computer92 Категория: Технологии   
Прочетен: 1473 Коментари: 1 Гласове:
1



Както вече писахме  в края на септември 2009 г. Майкрософт предложи на потребителите нова и напълно безплатна система за защита от вируси, зловреден и шпионски софтуер.

След 17-ти този месец Майкрософт ще пусне Microsoft Security Essentials за още 18 допълнителни страни и 14 нови езика, сред които и български. По този начин броят на страните, за които е валидна тази програма става 72, а езиците 25. Софтуерът не се нуждае от регистрация, пробни версии или обновления и може да се изтегли директно от страницата на Майкрософт. На 17 февруари Майкрософт ще пусне Microsoft Security Essentials за още 15 допълнителни страни и 14 езика. Допълнителните страни включват: България, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Хонг Конг, Унгария, Корея, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Тайван, Тайланд и Турция.

Microsoft Security Essentials е безплатна услуга за защита от зловреден код в реално време. Тя адресира нуждата от сигурност на потребители, които използват компютри с оригинален Windows, като им помага да се предпазят от вируси, шпионски софтуер и други зловредни заплахи.

Microsoft Security Essentials се предлага като допълнителна полза само за компютри, използващи оригинален Windows. Защита в реално време като тази, която предоставя Microsoft Security Essentials, е много добро оръжие за борба срещу зловреден код; за да се подобри като цяло нивото на сигурност на екосистемата обаче, е нужно да се спре зловредният код в източниците на разпространението му. Нелегалният софтуер и заобикалянето на процеса по активация носят потенциална опасност от заразяване със зловреден код. Веднъж инфектиран, компютърът с нелицензиран софтуер може да се превърне в разпространител на зловреден код, като заразява други компютри в мрежата. Колкото повече компютри използват легален софтуер, толкова по-добре защитена ще е цялата екосистема.

Microsoft Security Essentials не е включена по подразбиране в Windows 7 и се предлага като допълнителен даунлоуд. Тя е разработена и се предлага в резултат на ангажимента на Майкрософт към Trustworthy Computing, чиято основна цел е потребителите да са защитени и свободни при работата си с компютър. Microsoft Security Essentials е сертифицирана независимо и от West Coast Labs и е подсигурена от световния екип на Майкрософт за сигурност. В основата на системата са решенията за сигурност, насочени към бизнеса. Няма нужда от регистрация, пробни версии или подновяване на абонамент.

Microsoft Security Essentials е налична за Windows XP SP2 или SP3, Windows Vista и Windows 7, включително за режима Windows XP mode за 32 битови и 64 битови операционни системи.

Според анализатора Джон Кроти от IDC: „Майкрософт се фокусира върху трудностите, които изпитват потребителите да имат винаги адекватна антивирусна програма налице, особено в бързо развиващите се пазари, където има огромна заплаха от зловреден софтуер. С Microsoft Security Essentials, Майкрософт помага да се намалят бариерите пред потребителите да ползват активна антивирусна защита.”

Ейми Бардзукас, генерален мениджър за потребителска защита в Майкрософт допълва: „Направихме проучване сред потребителите и се оказа, че част от тях нямат възможност или пък не желаят да ползват платени решения за защита и така всъщност не използват никакви продукти. С Microsoft Security Essentials получават лесен за получаване и лесен за употреба продукт, достъпен за абсолютно всички потребители.”


Тагове:   Майкрософт,


Гласувай:
1



1. анонимен - nz :)
13.05.2010 21:44
Ако някой я е пробвал да каже дали е добра ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: computer92
Категория: Технологии
Прочетен: 90011
Постинги: 12
Коментари: 77
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930